Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

UBUNTU Hardy Heron 8.04//UBUNTU Intrepid Ibex 8.10










Kαι πώς να μην αναφερθώ στα Ubuntu !!! Που όταν άρχισα να ασχολούμαι ήθελα να πετάξω το PC από το μπαλκόνι !! Ολο repositories και updates το πυρήνα και ...και ...και !!!Καλά ήταν και τα Windows , όλα έτοιμα τα βρίσκαμε !!
Τώρα όμως η γνώμη μου μετά από ατελείωτες ώρες κολυμπητού στον ωκεανό του ανοικτού λογισμικού έχει πάρει παντελώς την αντίθετη κατεύθυνση !
Στο άρθρο αυτό θα γίνει μία γρήγορη αναφορά στη καινούργια έκδοση Ubuntu 8.04 Hardy Heron...

Η νέα έκδοση Ubuntu με όνομα Hardy Heron ετοιμάζεται με ταχύτητα και ήδη είναι διαθέσιμη η Alpha 3 έκδοση του λειτουργικού, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν και να παίξουν με cutting edge τεχνολογίες. Η νέα έκδοση 8.04 περιλαμβάνει Xorg 7.3, kernel 2.6.24-3.5 που ενεργοποιεί power saving για επεξεργαστές amd64, ενεργοποιημένο το PulseAudio, PolicyKit και φυσικά Firefox 3 Beta 2.

Θα βρείτε εδώ όλα τα απαραίτητα links και πληροφορίες για download και feedback προς την ομάδα των developers που εργάζονται σκληρά για το νέο Ubuntu Hardy Heron. Για upgrade από Ubuntu 7.10, μπορείτε να τρέξετε την εντολή “update-manager -d” χρησιμοποιώντας το update-manager package από την έκδοση Gutsy.


KAI ΙΔΟΥ ΤΑ ΝΕΑ......

Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

Εντάξει, πάρτε βαθειές ανάσες και κατανοήστε ότι το Ubuntu 8.10 με κωδικό όνομα Intrepid Ibex πρόκειται για alpha release. Αν αυτό γίνει αντιληπτό μπορείτε να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου χωρίς το σύνδρομο υστερίας που καταλαμβάνει μερικά Apple fanboys και εξαπλώνεται παντού.

Αφού φτάσατε μέχρι εδώ, θα πρέπει να μάθετε ότι στυλιστικά (Theme) η νέα διανομή θα είναι μάλλον αρκετά διαφορετική. Δοκιμάζεται και είναι στόχος να πετύχει η ομαλή λειτουργεία με επεξεργαστές Intel Atom ώστε το Ubuntu να αρχίζει να παίζει εύκολα και επισήμως πλέον σε subnotebooks και ultraportables με αποδεκτά αποτελέσματα και user experience.

Το Intrepid Ibex έρχεται με νέο kernel, OpenOffice.org 3 και βελτιωμένο KDE μαζί με βελτιωμένο χρόνο εκκίνησης ειδικά στις mobile συσκευές. Αν όλα αυτά δουλέψουν όπως πρέπει, η νέα διανομή θα είναι έτοιμη στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι τολμηροί και παιχνιδιάρηδες μπορούν να κατεβάσουν την alpha Intrepid Ibex έκδοση εδώ.